Glöggmarinerad fläskfilé med hasselbackspotatis
Välkomna till veckans avsnitt där jag bjuder på en glöggmarinerad fläskfilé serverad med en krämig skysås och hasselbackspotatis. En mycket trevlig och uppskattad bjudrätt nu i december som passar utmärkt både före och efter julafton. Lägg därtill att den är både snabb och enkel att laga ute på stekhällen. Servera gärna med en god Bourgogne.
Förberedelser 20 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Måltid Huvudrätt, Kött
Kök Swedish
Stekhäll eller stekpanna
Skärbräda
Kniv
Spackelspadar
Visp
Såsslev
- 600 gram fläskfilé
- 8 potatisar
- ½ dl Ströbröd
- 100 gram smör
- ½ dl rapsolja
- Svartpeppar
- Salt
Glöggmarinad
- 1 dl glögg
- ½ dl neutral olja
- 3 msk soja
- 2 msk riven ingefära
- 1 msk chiliflakes
- Svartpeppar
- 1 tsk salt
Skysås
- Sky från stekningen av köttet
- 3 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 2 krm paprikapulver
- Svartpeppar
- Salt
- Maizena eller vetemjöl att reda av med