Glöggmarinerad fläskfilé med hasselbackspotatis
Välkomna till veckans avsnitt där jag bjuder på en glöggmarinerad fläskfilé serverad med en krämig skysås och hasselbackspotatis. En mycket trevlig och uppskattad bjudrätt nu i december som passar utmärkt både före och efter julafton. Lägg därtill att den är både snabb och enkel att laga ute på stekhällen. Servera gärna med en god Bourgogne.
Utrustning
- Stekhäll eller stekpanna
- Skärbräda
- Kniv
- Spackelspadar
- Visp
- Såsslev
Ingredienser
- 600 gram fläskfilé
- 8 potatisar
- ½ dl Ströbröd
- 100 gram smör
- ½ dl rapsolja
- Svartpeppar
- Salt
Glöggmarinad
- 1 dl glögg
- ½ dl neutral olja
- 3 msk soja
- 2 msk riven ingefära
- 1 msk chiliflakes
- Svartpeppar
- 1 tsk salt
Skysås
- Sky från stekningen av köttet
- 3 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 2 krm paprikapulver
- Svartpeppar
- Salt
- Maizena eller vetemjöl att reda av med
Lämna ett svar