Glöggmarinerad fläskfilé med hasselbackspotatis

Välkomna till veckans avsnitt där jag bjuder på en glöggmarinerad fläskfilé serverad med en krämig skysås och hasselbackspotatis. En mycket trevlig och uppskattad bjudrätt nu i december som passar utmärkt både före och efter julafton. Lägg därtill att den är både snabb och enkel att laga ute på stekhällen. Servera gärna med en god Bourgogne.
Förberedelser 20 minuter
Tilllagningstid 20 minuter
Måltid Huvudrätt, Kött
Kök Swedish
Portionär 4 pers

Utrustning

  • Stekhäll eller stekpanna
  • Skärbräda
  • Kniv
  • Spackelspadar
  • Visp
  • Såsslev

Ingredienser
  

  • 600 gram fläskfilé
  • 8 potatisar
  • ½ dl Ströbröd
  • 100 gram smör
  • ½ dl rapsolja
  • Svartpeppar
  • Salt

Glöggmarinad

  • 1 dl glögg
  • ½ dl neutral olja
  • 3 msk soja
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 msk chiliflakes
  • Svartpeppar
  • 1 tsk salt

Skysås

  • Sky från stekningen av köttet
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 krm paprikapulver
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Maizena eller vetemjöl att reda av med

Video

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating