Matinspiration inom

outdoor cooking

Jag har också lärt mig att man aldrig blir fullärd. Det är det som är så härligt med mat, man hittar hela tiden nya sätt att få det att fladdra till i gomseglet. Därför lusläser jag inte bara mitt kommentatorsfält, jag far hem till kända och okända stekhällslovers för att laga mat ihop och ha det riktigt gött.

Många frågar om kaptensjackan. Jag bär den förstås med glimten i ögat, men för mig betyder den mycket. Den är en symbol för respekt, att ta jobbet på allvar. Jag tycker nämligen man ska göra saker ordentligt, annars kan det lika gärna kvitta. Maten blir mycket godare och jobbet mycket roligare om man går in för det. Jag har också lärt mig att man aldrig blir fullärd. Det är det som är så härligt med mat, man hittar hela tiden nya sätt att få det att fladdra till i gomseglet. Jag lusläser era kommentarer för att utveckla mig i min matlagning.

Prylarna i köket..

Det gäller också prylarna i köket. Jag är allergisk mot dålig kvalitet och blir Kapten Haddock-förbannad på lurendrejare som tjänar smutsiga pengar på dåliga arbetsvillkor. Därför tillverkar jag kaptenens stekhäll i Sverige, av svenska råvaror. Närmare bestämt i västgötska Ljungsarp. Visst, det kostar en slant, men om du räknar på vad stål, ekträ och riktiga löner kostar så tror jag du kommer tycka som jag, att det är väl värt att betala för. När allt kommer omkring handlar det ju om njutning. Och då kan man inte ha dåligt samvete.

Apropå njutning kan jag meddela att jag försöker njuta varje dag. Det är enkelt om man bor som jag och Kamerakvinnan gör, vid en sjö med glittrande yta och en välanvänd stekhäll vid stranden. Och du, din familj och dina vänner är hjärtligt välkomna hem till oss. Här på hemsidan hittar du datumen då vi kör stekhällsevenemang hemma på Villa Capri. Vi lovar många skratt och massor av smak!

Passionen för mat

Om du läst så här långt förstår du säkert att jag inte bara säljer stekhällar. Jag lever mitt liv vid hällen, det är min favoritplats. Ibland tänker jag att detta med att vara en stekhällslover, det är att älska livet. Visst, det kanske låter fånigt. Men när det gäller mat och njutning är allvaret och skrattet som potatis och sås, oumbärliga och nära.

Varma hälsningar

Kapten Mat

  • Ergonomisk arbetshöjd 90 cm
  • Kraftfull brännare med tre ringar
  • 4 mm kupat stål av bästa kvalitet
  • Marknadens bästa vindskydd