Paella Clásica ORIGINAL med Per Morberg
Kapten Mat
Är det någonstans utanför Valencia man skall lära sig steg för steg hur man lagar den ultimata paellan så är det hemma hos Per Morberg i natursköna Vagnhärad. Kolla in detta halvtimmeslånga avsnitt så kommer du att briljera vid nästa bjudning ??✈️⚓️
Måltid Main Course
Kök Mediterranean
Stekhäll eller stekpanna
Spackelspadar
Kniv
Vitlökspress
Skärbräda
- 8 st stora kycklingklubbor
- 300 gram chorizo
- 1 nät blåmusslor
- 1 kg havskräftor
- 2 st gul lök
- 2 st röd paprika
- 2 st grön paprika
- 1-5 st chilli (tillsätt efter önskad hetta)
- 8 klyftor pressad vitlök
- 3 burkar hela italienska tomater på burk
- 1-2 liter hönsbuljong. Här finns det inget exakt mått utan ös så mycket du behöver tills det blir klart.
- 1 flaska vitt torrt vin. Gärna Sauvignon blanc
- 6 dl avorioris
- 3 påsar saffran
- 2 st citroner
- rökt paprikapulver
- salt
- svartpeppar
- olja eller rent smör att steka i
- 1 knippe hackad persilja till garnering