Paella Clásica ORIGINAL med Per Morberg
Är det någonstans utanför Valencia man skall lära sig steg för steg hur man lagar den ultimata paellan så är det hemma hos Per Morberg i natursköna Vagnhärad. Kolla in detta halvtimmeslånga avsnitt så kommer du att briljera vid nästa bjudning ??✈️⚓️
Utrustning
- Stekhäll eller stekpanna
- Spackelspadar
- Kniv
- Vitlökspress
- Skärbräda
Ingredienser
- 8 st stora kycklingklubbor
- 300 gram chorizo
- 1 nät blåmusslor
- 1 kg havskräftor
- 2 st gul lök
- 2 st röd paprika
- 2 st grön paprika
- 1-5 st chilli (tillsätt efter önskad hetta)
- 8 klyftor pressad vitlök
- 3 burkar hela italienska tomater på burk
- 1-2 liter hönsbuljong. Här finns det inget exakt mått utan ös så mycket du behöver tills det blir klart.
- 1 flaska vitt torrt vin. Gärna Sauvignon blanc
- 6 dl avorioris
- 3 påsar saffran
- 2 st citroner
- rökt paprikapulver
- salt
- svartpeppar
- olja eller rent smör att steka i
- 1 knippe hackad persilja till garnering
Lämna ett svar