Kantarellrisotto med pancetta

smort
Äntligen blir det risotto på stekhäll och vad passar då inte bättre än att fylla den med smörstekta kantareller och knaperstekt pancetta av bästa sort. Att laga en risotto är egentligen varken svårt eller komplicerat men det kräver sin passning och engagemang. När man når målet med den där perfekta krämigheten i kombination med en vältajmad "al dente" samtidigt som Valpolicella fylls upp i glasen är det som tiden bara stannar upp för ett ögonblick. Det är magi på riktigt hög nivå utan att vara minsta pretto. Bara matlagning på riktigt! ??⚓️?‍✈️
Förberedelser 15 minuter
Tilllagningstid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italian

Ingredienser
  

  • 3 dl Risottoris (ex. Carnaloni från Zeta)
  • 300 gram Pancetta
  • 300 gram kantareller
  • 1 stor silverlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl riven Grana Padano
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 liter fond
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Video

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating