Matlagning utomhus på stekhäll när vädret är som bäst och fotbolls-EM kör i gång är lycka på riktigt. Lägg på färskt svenskt kött och grönsaker på stekhällen och låt dina matlagnings-skills blomma ut på allvar för nu är sommaren här.

Denna vecka steker jag skivor av fin fläskkarré och gör en varm potatissallad på säsongens grönsaker. Till det serveras en kall fräsch sås och stekt citron. Enkelt, gott och fotbollsvänligt. Vi syns vid hällen 

Mättande och välsmakande 

Börja med att blanda ihop den kalla såsen så att kryddorna får blomma ut tills det är dags för servering.

Låt köttet ligga framme i rumstemperatur i en timme och smörj sedan in det i olja samt salta och peppra.

Lägg köttet i en het stekhäll.

Hacka och skiva paprika, chilli, tomater och vårlök ganska grovt.

Dela citronerna på mitten och stek i smör.

Pressa i några klyftor vitlök och gå i med rökt paprikapulver, salt och peppar.

Blanda i kokt färskpotatis och låt köttet gå klart innan det är dags för servering.

Fläskkarré med varm potatissallad serverat med kall sås och stekt citron

  • 4 skivor á 200 gram färsk svensk fläskkarré
  • Spetspaprika av olika färg
  • 4 stora tomater
  • Chillifrukter av den styrkan som passar dig
  • 2 citroner
  • kokt avsvalnad färskpotatis
  • Rökt paprikapulver
  • Salt och svartpeppar
  • Persilja till garnering
  • Smör att steka i

Recept – Bästa kalla såsen till kött

  • 2 dl smetana
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk sweet chili
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk rökt olivolja
  • Chillipulver eller flakes till önskad hetta
  • Svartpeppar
  • Salt

Buon appetito alla stekhällslovers ❤️?‍✈️ ⚓️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *