Oxfilé "Extra allt"

Gott slut alla stekhällslovers. Nyåret är här och vad passar då inte bättre än att ladda på med bästa oxfilén, rödvinssås, anklever och italiensk sommartryffel. Allt serverat på en rustik råraka ”deluxe” med knaperstekt pancetta.
Jag vill samtidigt passa på att tacka er alla sköna foodlovers där ute för all den framgång och uppskattning mina matprogram har fått under året. Det är tack vare era ryggdunkningar som gör att det kommer nya avsnitt varje torsdag kl. 16:00. Jag lägger ner mycket tid på filmerna och det är så otroligt inspirerande att få laga all den goda maten för er vecka efter vecka. Tack ?
Mitt nyårslöfte blir att laga ännu mer god mat på hällen under 2022 och nästa program kommer redan på torsdag. Ta hand om er och njut av livet. //Kapten Mat & Kamerakvinnan
Det utsökta Amaronevinet som jag dricker i programmet hittar du här:
https://grapevine.se/dryck/tommasi-amarone-classico/
 
Förberedelser 30 minuter
Tilllagningstid 1 timme
Måltid Huvudrätt
Kök French
Portionär 4 pers

Utrustning

  • Stekhäll eller stekpanna
  • Spackelspadar
  • Kniv
  • Stekspade
  • Skärbräda
  • Kastrull
  • Visp
  • Sil

Ingredienser
  

  • 600 gram Oxfilé
  • 12 stora potatisar
  • 200 gram Pancetta
  • 1 burk Italiensk sommartryffel https://kaptenmat.se/webbshop/svart-skivad-tryffel-i-olja-30-gram-fri-frakt/
  • 1 burk el. färsk anklever 150 gram
  • 4 små knippen cocktailtomater på kvist
  • 4 tussar färsk timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • Smör

Rödvinssås

  • 2 schalottenlök
  • 1 tsk tomatpuré
  • 4 dl rött vin (billigt men drickbart!)
  • 1 kvist timjan
  • 3 dl egen kalvfond (eller flytande fond på flaska som späds efter anvisningar)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja
  • smör

Video

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating