Oxfilé Provencale
I veckans avsnitt bjuder jag på den gamla svenska klassikern som dansat runt på finkrogarna i decennier. Dock rekommenderar jag att du lagar och äter den hemma tillsammans med goda vänner. För bara njutningen att stå med näsan över stekhällen och känna dofterna av den stekta oxfilén och vitlökssmör tillsammans med ett bättre rödvin i glaset är oslagbar. Tro nu inte att detta är en extremt dyr rätt bara för att den är klassad som lyxrätt. Nej, faktum är att den kostar mindre än den där sunkiga hämtpizzan från syltan runt hörnet. Precis som nästan alla andra rätter jag lagar på min stekhäll. Därför kan du satsa på en riktigt bra bit oxfilé för resten kostar bara någon tia. Njut av helgen mina vänner ?⚓️❤️?✈️ Receptet hittar du på min hemsida:https://kaptenmat.se/4968/ Stekhällen beställer du i min webbshop:https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
Ingredienser
- 1 kg oxfilé mittenbiten
- 2 kg fast potatis
- 4 klyftor vitlök
- salt
- peppar
- rapsolja
- smör
Vitlökssmör
- 250 gram smör
- 4 klyftor pressad vitlök
- 2 msk Herbes de Provence
- 1 dl hackad persilja
- 1 msk Worcestershire
- salt
- svartpeppar
Tillbehör
- 1 knippe Haricots verts
- 1 näve körsbärstomater
- 2 schalottenlökar
- salt
- svartpeppar
Lämna ett svar