MEXIKANSKT I SKÅNE

I vår programserie "HEMMA HOS EN STEKHÄLLSLOVER" har vi denna gång besökt Alexandra och Linda hemma i Helsingborg. Två riktigt glada tjejer som bjöd på en enastående mexikansk mat lagat från grunden i alla delar. Lägg därtill en perfekt sabrerad Champagne och stadiga Margaritas. Ni förstår ju att kaptenen njöt i den skånska vårsolen.
️Under våren kommer vi att besöka ytterligare några stekhällslovers som kommer att göra upp om en finalplats till "SVERIGES BÄSTA STEKHÄLLSLOVER". På Kristi himmelsfärdsdagen den 18 maj avgörs finalen på Villa Capri där vinnaren får ett exemplar av Kapten Mat´s svensktillverkade kvalitetshäll.www.kaptenmat.se
Måltid Huvudrätt
Kök Mexikanskt
Portionär 4 pers

Utrustning

  • Stekhäll eller stekpanna
  • Spackelspadar
  • Stekspade
  • Knivar
  • Skärbräda
  • Bunke
  • Stavmixer
  • Tortillapress
  • Vin- eller ölglas

Ingredienser
  

Jalapeño poppers

  • Padrón paprikor
  • Bacon
  • Kavli hot Jalapeño mjukost

Mojo sås

  • 6 guajillo chili (torkade)
  • 3 chilis
  • 2 tsk chipotle
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 dl olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • salt

Marinerad flankstek

  • 700 gram flankstek
  • 1 dl olivolja
  • 3 pressade limefrukter
  • 1 kruka koriander
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk chilipulver
  • smaka av med salt och peppar

Salsa verde

  • 700 gram tomatillos
  • 1 dl hackad gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka koriander
  • 1 pressad lime
  • 2 chilis
  • salt

Tortillabröd

  • 3 dl majsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 3-4 msk olivolja
  • 2 dl kokande vatten

Pankopanerad torskrygg

  • 500 gram torskrygg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 st vispade ägg
  • 2 dl panko

Video

Nyckelord Fisk, Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating