MEXIKANSKT I SKÅNE
I vår programserie "HEMMA HOS EN STEKHÄLLSLOVER" har vi denna gång besökt Alexandra och Linda hemma i Helsingborg. Två riktigt glada tjejer som bjöd på en enastående mexikansk mat lagat från grunden i alla delar. Lägg därtill en perfekt sabrerad Champagne och stadiga Margaritas. Ni förstår ju att kaptenen njöt i den skånska vårsolen. ️Under våren kommer vi att besöka ytterligare några stekhällslovers som kommer att göra upp om en finalplats till "SVERIGES BÄSTA STEKHÄLLSLOVER". På Kristi himmelsfärdsdagen den 18 maj avgörs finalen på Villa Capri där vinnaren får ett exemplar av Kapten Mat´s svensktillverkade kvalitetshäll.www.kaptenmat.se
Utrustning
- Stekhäll eller stekpanna
- Spackelspadar
- Stekspade
- Knivar
- Skärbräda
- Bunke
- Stavmixer
- Tortillapress
- Vin- eller ölglas
Ingredienser
Mojo sås
- 6 guajillo chili (torkade)
- 3 chilis
- 2 tsk chipotle
- 2 tsk rödvinsvinäger
- 6 klyftor vitlök
- 2 dl olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk rökt paprikapulver
- salt
Marinerad flankstek
- 700 gram flankstek
- 1 dl olivolja
- 3 pressade limefrukter
- 1 kruka koriander
- 4 klyftor vitlök
- 1 tsk spiskummin
- 0,5 tsk chilipulver
- smaka av med salt och peppar
Salsa verde
- 700 gram tomatillos
- 1 dl hackad gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 kruka koriander
- 1 pressad lime
- 2 chilis
- salt
Tortillabröd
- 3 dl majsmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 3-4 msk olivolja
- 2 dl kokande vatten
Pankopanerad torskrygg
- 500 gram torskrygg
- 1 dl vetemjöl
- 3 st vispade ägg
- 2 dl panko
Lämna ett svar