Ägg Benedict på Kaptenens vis

Ägg Benedict med anor från 1800-talets New York är lika spännande att laga som att äta. I veckans avsnitt skruvar jag till den på mitt egna vis och presenterar en fullmatad sandwich med strimlad entrecote, bearnaisesås och pocherat ägg. För är det något jag är väldigt svag för att laga på stekhällen så är det just matiga smörgåsar. Jag plockar dessutom upp en gammal semestervana att dricka en frodig Gin & Tonic till maten. Magstarkt för vissa men en perfekt match för oss andra. Glad påsk alla stekhällslovers ?⚓️?‍✈️?
Måltid Huvudrätt
Kök Swedish

Ingredienser
  

  • 500 gram entrecôte
  • 1 gul lök
  • salt och peppar
  • Formfranska
  • smör
  • rapsolja

Bearnaisesås

  • 2 äggulor
  • 2 msk vatten
  • 250 gram smör
  • 2 tsk estragon
  • 1 tsk Sriracha
  • 1 msk pressad färsk citron
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt & svartpeppar

Pocherade ägg

  • 4 ägg
  • 1,5 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit

Garnering

  • 2 msk kapris
  • färsk eller torkad dragon

Video

Nyckelord Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating