Ankbröst med apelsinsås
Denna vecka lagar jag den franska klassikern "Canard à l’orange" på stekhäll. En elegant och stilren bjudrätt som dessutom är väldigt enkel att laga på stekhäll eller inne i köket. Till ankbröstet serverar jag en oemotståndlig apelsinsås tillsammans med en liten råraka och smörstekta haricots verts. Allt serverat och inspelat i en naturskön miljö på den lilla men mycket respektabla vingården Domaine de la Source som ligger i Nice i Frankrike. Så ut och jaga rätt på fina ankbröst i affären nu alla foodlovers och tänd igång stekhällen.
Utrustning
- Stekhäll eller stekpanna
- Spackelspade
- Kniv
- Visp
- Kastrull
Ingredienser
- 3-4 ankbröst
- salt
- nymalen svartpeppar
Rårakor
- 8-12 potatisar
- 1 dl rapsolja
- 75 gram smör
- salt
- nymalen svartpeppar
Apelsinsås
- 1 dl socker
- 2 msk vatten
- 2 msk äppelcidervinäger
- 3 apelsiner (skal och juice)
- kalvfond/kalvbuljong
- 1 ½ msk Maizena
- 75 gram smör
- salt & svartpeppar
- ev. Cointreau el. Madeira el. Portvin
Tillbehör
- smörstekta haricots verts
Lämna ett svar