Ankbröst med apelsinsås

Kapten Mat
Denna vecka lagar jag den franska klassikern "Canard à l’orange" på stekhäll. En elegant och stilren bjudrätt som dessutom är väldigt enkel att laga på stekhäll eller inne i köket. Till ankbröstet serverar jag en oemotståndlig apelsinsås tillsammans med en liten råraka och smörstekta haricots verts. Allt serverat och inspelat i en naturskön miljö på den lilla men mycket respektabla vingården Domaine de la Source som ligger i Nice i Frankrike. Så ut och jaga rätt på fina ankbröst i affären nu alla foodlovers och tänd igång stekhällen.
Förberedelser 30 minuter
Tilllagningstid 30 minuter
Portionär 4 pers

Utrustning

  • Stekhäll eller stekpanna
  • Spackelspade
  • Kniv
  • Visp
  • Kastrull

Ingredienser
  

  • 3-4 ankbröst
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Rårakor

  • 8-12 potatisar
  • 1 dl rapsolja
  • 75 gram smör
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Apelsinsås

  • 1 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 3 apelsiner (skal och juice)
  • kalvfond/kalvbuljong
  • 1 ½ msk Maizena
  • 75 gram smör
  • salt & svartpeppar
  • ev. Cointreau el. Madeira el. Portvin

Tillbehör

  • smörstekta haricots verts

Video

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating