BBQ Chicken
Skepp ohoj alla stekhällslovers,Hoppas verkligen att ni njuter av sommar, sol och semester alla matälskare. Efter många kalla vinterdagar, heta sommardagar, regn, hagel, snö och storm har jag lovat mig själv att aldrig mer klaga på vädret. Inte ens idag mitt i ett stekhett juli! Solen och värmen till ära så är det med glädje jag bjuder på en riktigt fräsch sommarrätt som kycklingklubba med BBQ-sås och en klassisk kall potatissallad på färskpotatis och purjolök. I hettan under själva matlagningen svalkar jag mig med en iskall Rom & Cola gjord på en lagrad premium rom från klassiska Angostura på Trinidad. Kanske något stark på frihand men det är ju ett i-landsproblem i sammanhanget. Till maten blir det PET-flaskepremiär på kanalen med en brittisk cider. En mycket trevlig bekantskap tillsammans med kycklingen kan jag lova. Njut av livet nu mina vänner ❤️?✈️?⚓️
Ingredienser
- 4-8 kycklingklubbor
- salt
- svartpeppar
- 3-4 msk rökt starkt paprikapulver https://kaptenmat.se/webbshop/spanskt-paprikapulver-i-klassiska-platburkar-fri-frakt/
- rapsolja att steka i
BBQ sås
- 2 dl vatten (ös på mer under vid behov)
- 0,5 dl japansk soja
- 1 dl rapsolja
- 2-3 dl ketchup
- 2 msk vinäger
- 2-4 msk Sambal Oelek
- 2-4 msk riven färsk ingefära
- 1-2 msk Rökt starkt paprikapulver https://kaptenmat.se/webbshop/spanskt-paprikapulver-i-klassiska-platburkar-fri-frakt/
- svartpeppar
- 4 klyftor riven vitlök
- 0,5 dl sirap
- 1 dl Rom https://grapevine.se/dryck/angostura-1919/
- ev. Liquid Smoke
Potatissallad
- 600 gram kokt kall potatissallad
- 200 gram purjolök
- 2 dl Crème Fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 msk Dijonsenap
- nymalen svartpeppar
- salt
- rädisor (till garnering eller blanda i)
- vårlök (till garnering eller blanda i)
- kapris (till garnering eller blanda i)
Lämna ett svar