Biff Rydberg på US Wagyu för 14 pers
Skepp ohoj stekhällslovers ⚓️Jag blev anlitad av en följare att i hans villaträdgård norr om Stockholm laga en klassisk Biff Rydberg på US Wagyu till 14 gäster. Jag antog uppdraget och tillsammans med Kamerakvinnan packade jag in stekhäll och kaptenskavaj för att rulla upp till huvudstaden. Visserligen har jag lagat Biff Rydberg tidigare men att laga till så många och med ett sådant extremt bra kött är mycket inspirerande. Jag serverar det så klassiskt som möjligt och då ingår en senapskräm, riven pepparrot och äggula. Sjunk ner i TV-soffan och njut av en gammal fin svensk klassiker ??⚓️?✈️❤️Ölen från Oceanbryggeriet som jag dricker i avsnittet hittar du på Systembolaget:https://www.systembolaget.se/produkt/ol/oceanbryggeriet-8950903/Den fina Tatakibiffen jag använder i avsnittet hittar du hos Kötthallen i Barkarby:https://shop.xn--ktthallen-07a.com/product/tataki-srf-wagyu/
Utrustning
- Stekhäll eller stekpannor
- Stekspade
- Spackelspadar
- Skärbräda
- Kniv
- Visp
- Rivjärn
- Skålar
Ingredienser
- 2 kg Wagyu - Tataki
- 5 kg Fast tvättad potatis
- 14 Gula lökar
- Rapsolja
- Smör
- Salt
- Svartpeppar
- 1 dl Kikkoman soja
Senapskräm
- 8-10 dl Vispgrädde
- 8 msk Senapspulver
- 2 msk Dijonsenap
- 2 msk Grovkornig svensk senap
- 1 burk Edvins Original senap
- Svartpeppar
- Salt
Garnering
- Äggula
- Riven pepparrot
- Hackad persilja
Lämna ett svar