Biff Stroganoff
Hur mycket nutidens recept på Biff Stroganoff skiljer sig från det mer än 200 år gamla ryska receptet skall jag låta vara osagt men idag behöver man helt klart inte tillhöra den ryska adeln för att kunna njuta av den. Jag har svårt att komma på en mer fulländad, oemotståndlig och lättlagad köttgryta än just en klassisk Biff Stroganoff. Tyvärr är det inte den första bjudrätten man kommer att tänka på när man får gäster då vår numera svenska husmansklassiker med korv har naggat stjärnglansen i kanten. Förträng bara den kopplingen och dina gäster kommer att sitta och hoppa runt bordet. Just do it säger jag bara!
Ingredienser
- 600 gram oxfilé eller biff
- 1 stor gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 150 gram champinjoner
- 3 msk tomatpuré
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk Dijonsenap
- 2 msk koncentrerad kalvfond
- 1 msk soya
- 3 dl grädde
- 8 cl cognac
- 1 dl vatten
- salt
- svartpeppar
- rapsolja
- smör
- svart ris
Garnering
- crème fraiche
- kruspersilja
- inlagd gurka
Lämna ett svar