Hur många gånger har man inte suttit på puben och suktat efter en Bookmakers toast för att stilla hungern framåt nattkröken. Tyvärr har jag blivit besviken alltför många gånger då råvarorna inte har hållit måttet eller att kocken haft en dålig dag eller bara nonchalerat gästens förväntningar. Tipset är att välja ett bra hak framför en dålig sylta eller så går du över till korvmojjen på andra sidan gatan och äter en tunnbrödsrulle. Sen fortsätter du att rulla hatt in på småtimmarna…
Att laga Bookmakern hemma vid stekhällen är både spännande och mäktigt. Vi pratar ju trots allt om kungen över alla toaster och det inger lite respekt. Följ min arbetsordning i videon nedan så kommer du att lyckas till 100%. Jag lovar!
Kamerakvinnan är en tålig kamerakvinna skall ni veta. Hon härdar ut i alla väder och temperaturer. Det senaste året har vi filmat i från närmare 35° grader ner till -15° grader. Lägg sen till hagel, snö, regn och storm så förstår ni utmaningen.
Recipe Bookmakers toast by Kapten Mat. 4 personer
- 500 gram oxfilé
- 4 stora skivor av ditt favoritbröd
- 3 dl Majonäs
- 2 msk Dijon
- 1 msk Dijon Honey
- Romansallad el. bladsallad eller din favoritsallad i påse
- 1 schysst pepparrot
- 8 tjocka tomatskivor
- 1 dl oxfond
- 4 äggulor
- Salt och massor av nymald svartpeppar
- Olja
- Smör
Lämna ett svar