Buffalo Chicken Drumsticks
Heta och läckra kycklingben serverat med sommarens fräschaste fried rice. I veckans avsnitt avlivar jag myten att chicken drumsticks bara kan läggas på grillen. Kyckling i alla dess former lämpar sig fantastiskt bra på stekhäll med ett strålande resultat och kycklingben är inget undantag. Vad passar inte bättre att dricka till än en flaska kall Bigfoot från Sierra Nevada när vi ändå är inne och nafsar på den amerikanska husmanskosten. Buon appetito ☀️?✈️
Ingredienser
- 1 kg kycklinglår (drumsticks)
- 4 msk rökt paprikapulver
- 1 msk cayennepeppar
- 4 msk vitlökspulver
- 1/2-1 burk mango chutney som glaze i slutet (gärna en het variant)
- 1 msk salt
- olja och smör att steka i
Fried rice
- 1 broccoli
- 1 liten röd paprika
- 1 liten grön paprika
- 1 gul lök
- 1 spansk peppar
- 5 klyftor vitlök
- 1 knippe vårlök
- 1 burk majs
- 2 msk rökt paprikapulver
- 4 dl kokt rött ris
- 2 citroner
Lämna ett svar