
Chili con carne
I veckans avsnitt lagar jag min egen variant på chili con carne med inspiration från gränstrakterna mellan Mexiko och USA. Recepten skiljer sig markant mellan olika regioner och delstater men en sak är gemensamt och det är att det är hett, mustigt och mycket näringsrikt. En mättande klassiker som har allt och som passar alldeles utmärkt att laga på stekhäll i stundande sportlovstider. Den fina romen från Barceló hittar du här:https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/barcelo-8226801/
Ingredienser
- 500 gram högrevsfärs
- 2 gula lökar
- 6 klyftor vitlök
- 4 spansk peppar
- habanero efter tycke och smak
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk oregano
- 1 msk fänkålsfrö
- 2 msk spiskummin
- 2 msk rökt paprikapulver
- 2 msk paprikapulver
- 2 msk strösocker
- 4 lagerblad
- 1 burk hela tomater
- 1 flaska passerade tomater
- 2 dl vatten
- 1 förp. stora vita bönor med spad
- 1 förp. svarta bönor med spad
- 1 förp. kidneybönor med spad
- 1 flaska mörk öl
- 1 skvätt mörk rom
- salt
- nymalen svartpeppar
Garnering
- Crème Fraiche
- riven citronzest
- hackad kruspersilja
Lämna ett svar