Äntligen dags för en tvättäkta Club Sandwich så som den serveras på alla världens lyxhotell, golfklubbar, lyxkryssare, yacht clubs och andra exklusivare matinrättningar med hög självaktning. Ingredienserna är kanske inte så exklusiva var för sig men tillsammans och med rätt handlag skapar de en oslagbar smaksymfoni som dessutom känns så fräsch och krispig att man nästan tappar andan. Servera med en iskall Miller eller ett glas svalt rosévin för en ”top notch”-njutning i vårsolen ?+☀️+?=❤️
Recept
Club Sandwich för fyra personer
- 12 skivor stor formfranska
- 16 skivor bacon
- 500 g. kyckling och gärna lårfilén som är extra saftig
- 2 dl vetemjöl att panera kycklingen i
- 3 dl majonäs enligt grundrecept plus extra 2 msk Dijonsenap
- 2 bifftomater
- 1 kruka sallad
- 1 stor rödlök
- Salt och svartpeppar
- 8 träpinnar
Tillbehör
- Massor av tunnt skivad fast potatis. Måste skivas på mandolin
- Massor av tjockt skurna lökringar
Frityrsmet till lökringar
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 dl Vichyvatten eller annat vatten med hög kolsyra
- 1-2 uppvispade äggvitor
Majonäs
- 2 äggulor
- 1 tsk Dijonsenap
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2, 5 dl rapsolja
- 1 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar
- ett par stänk Tabasco
Lämna ett svar