Club Steak med Smashed potatoes

Skepp ohoj alla stekhällslovers,
Efter fisk och skaldjur i de senaste avsnitten blev jag så otroligt sugen på en riktigt bra köttbit. Vad passar då inte bättre än att lägga ett par hängmörade Club steaks på stekhällen serverat med smashed färskpotatis toppat med riven Västerbottensost. Till det slog jag ihop en bearnaisesås med lite hetta. Alltså den här maten tillsammans med ett glas rödvin är som magi vilken sommardag som helst. Garanterat! Buon appetito ?‍✈️❤️?⚓️
Förberedelser 30 minuter
30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök International
Portionär 4 pers

Ingredienser
  

  • 1 clubsteak ca. 900 gram
  • 1 dl olivolja
  • salt & svartpeppar
  • 800 gram färskpotatis
  • 100 gram smör
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 2 dl körsbärstomater

Bearnaisesås

  • 2 äggulor
  • 2 msk vatten
  • 250 smör
  • 2 tsk estragon
  • 1 msk Sambal Oelek
  • 2 krm hett rökt paprikapulver
  • 1 msk vinäger
  • salt & svartpeppar

Video

Nyckelord Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating