Maten, myten och legenden

Restaurangen ”Café de Paris” i Genève öppnade portarna för exakt 90 år sedan och då precis som idag med den lika enkla som genialiska affärsidén att servera endast en enda rätt nämligen en perfekt grillad entrecôte tillsammans med ett unikt framtaget kryddsmör och pommes.

Detta serveras i en restaurangmiljö som bara andas klassisk interiör, tidlöshet och nonchalant service från en kvarterskrog vid Seine i Paris.

I veckans avsnitt försöker jag mig på att knäcka koden till receptet på kryddsmöret som skall lyfta min redan perfekt hängmörade entrecôte till himmelska höjder. Istället för pommes serverar jag stekta rotfrukter och en stjälk timjan.

Jag sabrerar även en butelj god Champagne i dimman vid strandkanten.

Sjunk ner i TV-soffan och njut. Kom ihåg att prenumerera på min YouTube-kanal så att du inte missar något avsnitt. Buon appetito och njut av helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *