Entrecôte med rödvinssmör
Denna vecka bjuder jag på en drygt 600 gram hängmörad entrecote med rödvinssmör och en oemotståndlig medelhavspotatis. Kan det bli mer somrigt än så på tallriken? Knappast! Okej, jag erkänner att det gick inget vidare att montera ihop ett rödvinssmör i vinterkylan. Det rumsvarma smöret blev iskallt på några minuter och då går det inte att blanda runt. Så är det bara men till slut fick jag hjälp av stekhällens värme för att få ordning på det. Ut med stekhällen och laga mat men förbered så mycket du kan inne i köket för nu är det kallt ⚓️?✈️❄️Till festmåltiden dricker jag en perfekt passande Merlot från det italienska vinhuset Tommasi. Här hittar du vinet:https://grapevine.se/dryck/tommasi-le...https://www.systembolaget.se/produkt/...
Utrustning
- Stekhäll eller stekpanna
- Skärbräda
- Kniv
- Stekspade
Ingredienser
- 4 skivor Entrecôte
- 8 stora Potatisar
- Salt och svartpeppar
- Rapsolja
Rödvinssmör
- 1-2 Schalottenlök
- ¾ dl Rött vin
- 100 gram smör
- 1 msk Herbes de Provence
- Salt och svartpeppar
Medelhavsröra
- 100 gram Soltorkade tomater
- 100 gram Oliver
- 1 Paprika
- 1 knippe Vårlök
Lämna ett svar