Fiskpinnar med spenat och färskpotatis

Skepp ohoj alla stekhällslovers
Skulle inte fiskpinnar vara ett tvättäkta halvfabrikat skulle det ha kvalat in på 10-i-top-listan över svenska husmansklassiker för länge sedan. Det ville jag ändra på genom att laga dem från grunden i stället. Jag begav mig därför till min lokala fiskhandlare som har koll på allt inom fisk. De rekommenderade mig färsk torskrygg och skar dessutom ut finfina bitar till mina blivande pinnar.
Väl hemma vid stekhällen gjorde jag en tvättäkta och idiotsäker dubbelpanering. En panering utan en massa tjafs och konstiga tillsatser. Stekte i mycket olja och smör tills de blev alldeles gyllenbruna och frasiga. Serverat med spenat, färskpotatis, citronskiva och en kall öl. Kan sommaren börja bättre än så? Tveksamt! Njut av helgen kära stekhällskrigare därute för nu drar säsongen i gång på allvar ❤️⚓️?‍✈️
Nyfiken på min ”Prima Stekhällslager” 5,2 %? Den beställer du här:
https://www.systembolaget.se/produkt/ol/oceanbryggeriet-3779203/
Nyfiken på stekhällen jag använder? Den hittar du här:
https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
Besöka fiskaffären jag brukar handla i:
https://www.fiskochsant.se
 
 
Förberedelser 15 minuter
Tilllagningstid 30 minuter
Måltid Fisk
Kök Swedish
Portionär 4

Ingredienser
  

 • 600 gram torskrygg
 • 1 dl vetemjöl
 • 2 stora ägg
 • 2-3 dl panko
 • salt
 • peppar
 • 2 dl olja (att steka i)
 • 100 gram smör (att steka i)
 • färskpotatis

Spenatsås/stuvning

 • 100 gram smör
 • 2-3 msk vetemjöl
 • 4-5 dl mjölk
 • 2 msk kycklingfond
 • 450 gram fryst hackad spenat
 • salt
 • peppar

Tillbehör

 • 4 klyftor citron
 • 4 rejäla dillkvistar

Video

Nyckelord Husmanskost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating