Fiskspett med romsås och argentinska rödräkor
Vad hör sommaren till om inte ett välmatat marinerat fiskspett med lax och havskatt serverat med en ljuvlig romsås. Till detta steker jag hastigt på några Argentinska rödräkor och tillsammans med lite franska iskalla bubblor känns plötsligt höst och vinter väldigt avlägset. Buon appetito ???⚓️?✈️
Ingredienser
Fiskspett med marinad
- 300 gram lax
- 300 gram havskatt
- 1 rödlök
- 1-2 röda spetspaprikor
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl vitt vin
- 1 citron, pressad
- 4 klyftor vitlök, pressad
- några stänk Tabasco
- 1 msk dill, torkad
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar, nymalen
Ljummen Potatissallad
- 1 knippe färsk rödlök
- 1 knippe vårlök
- 1 knippe rädisor
- 1 ask sockerärtor
- 600 gram kokt färskpotatis
- salt
- svartpeppar
- olja och/eller smör att steka i
Romsås
- 3 dl gräddfil
- 3 dl crème fraiche, gärna lätt
- 1 burk röd stenbitsrom
- några stänk Tabasco
- 2 msk hummerfond
- 1 citron, pressad
- 1 knippe gräslök
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar, nymald
Lämna ett svar