Flamberad hummer i stekhäll
Utrustning
- Stekhäll
- Stekspade
- Spackelspade
Ingredienser
- 4 välmatade humrar koka ej hummern innan tillagning. Den skall tillredas direkt efter avlivning med kniv.
- 20 klyftor confiterad vitlök
- 2 msk provensalska örter
- 1 msk paprikapulver
- 100 gram smör
- olivolja
- salt
- nymalen svartpeppar
- Servera med ris
Hemlig spritblandning till flamberingen
- 6 cl cognac
- 4 cl gin
- 2 cl Martini Bianco (eller annan vermouth)
Instruktioner
Confiterad vitlök
- Tag två hela vitlökar och pressa mot en bänkskiva. Lägg de lösa klyftorna med skal i en kastrull och täck med en bra olivolja. Koka sedan sakta på låg värme i upp till en timme så att de blir alldeles mjuka och fina. Låt svalna i oljan och använd vitlökarna inom ett dygn.
Lämna ett svar