Flamberad hummer i stekhäll

Måltid Skaldjur
Kök French
Portionär 4 pers

Utrustning

  • Stekhäll
  • Stekspade
  • Spackelspade

Ingredienser
  

  • 4 välmatade humrar koka ej hummern innan tillagning. Den skall tillredas direkt efter avlivning med kniv.
  • 20 klyftor confiterad vitlök
  • 2 msk provensalska örter
  • 1 msk paprikapulver
  • 100 gram smör
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Servera med ris

Hemlig spritblandning till flamberingen

  • 6 cl cognac
  • 4 cl gin
  • 2 cl Martini Bianco (eller annan vermouth)

Instruktioner
 

Confiterad vitlök

  • Tag två hela vitlökar och pressa mot en bänkskiva. Lägg de lösa klyftorna med skal i en kastrull och täck med en bra olivolja. Koka sedan sakta på låg värme i upp till en timme så att de blir alldeles mjuka och fina. Låt svalna i oljan och använd vitlökarna inom ett dygn.

Video

Nyckelord Skaldjur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating