God fortsättning alla stekhälls-lovers och utematlagare. Ett nytt härligt år ligger framför oss och många goda rätter skall vi laga. Jag hoppas att ni (precis som jag) tar fram stekhällen åtminstone en gång i veckan och lagar något gott trots att vi är inne i årets kallaste månad men med långkalsonger och pannlampa kommer man långt när kylan biter i kinderna. Sen så värmer ju faktiskt hällen en del också.

Härliga januari

Årets första maträtt blir en riktigt, riktigt god pasta som har allt som man kan önska sig så här efter alla dyra helger. Den är god, enkel, nyttig och plånboksvänlig. Fungerar även perfekt till matlådan så passa på att laga en stor omgång.

Pasta Arrabbiata är för mig kronjuvelen i det italienska pastaköket. Med sina rena och milda smaker i grunden och den hetta som chilin bidrar med i topparna kan inte bli mer italienskt. Med sina få ingredienser är den relativt lättlagad men du måste ändå ge den både tid och kärlek för att blomma ut till den smakupplevelse som den förtjänar.

Här tipsar jag om ett helt perfekt vin till pastan. Ett fynd om ni frågar mig.

Kom ihåg att prenumerera på min Youtubekanal så att du inte missar några sköna avsnitt.

Pasta Arrabbiata

500 g

Valfri lång pasta. Gärna bronsvalsad så att den suger upp såsen bättre.

6

klyftor grovhackad vitlök

3

chilifrukter (styrka efter behag)

6-8

kvisttomater

2

sardeller

1,5 dl

Parmigiano-Reggiano

1

Färsk mozzarella av bättre kvalitet

1 krm

nymalen svartpeppar

Havssalt och olivolja

För att du inte skall missa något av de kommande avsnitten eller om du bara vill njuta av de tidigare så gå in på YouTube med en gång. Prenumerera alldeles gratis och tryck på klockan så påminner jag dig om när nytt avsnitt har kommer. Vi syns på tuben!

I sin hemmahamn vid Villa Capri har Kapten Mat lagt till med sitt fartyg. Med stor kärlek till mat och dryck lagar han de godaste klassiska rätterna på sin stekhäll och dricker goda viner därtill. Buon Appetito!

:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *