Karibisk hummer

Skepp ohoj alla stekhällslovers,
Välkomna till veckans avsnitt där jag tagit mig ut till den bohuslänska skärgården för att laga mat tillsammans med skjutjärnsjournalisten Janne Josefsson. På den lilla pittoreska ön Åstol tillbringar Janne sina somrar sedan flera decennier och här känner han sig både hemma och trygg i den fina gemenskapen som råder på ön. Jag förstår honom verkligen, för mycket mer idylliskt och typiskt bohuslänskt än så här blir det bara inte.
Nere bland sjöbodarna i gästhamnen lagar vi karibisk hummer blandat med ett och annat avslöjande från Jannes långa och framgångsrika karriär. Dessutom försöker jag att utmana hans rädslor genom att bjuda på nyplockade ostron och få honom att sabrera sin första flaska Champagne. Om jag lyckas visar sig i detta drygt halvtimmeslånga avsnitt.
Jag får passa på att önska er alla stekhällslovers en riktigt skön midsommarhelg och njut av det fina vädret ?❤️⚓️?‍✈️
Nyfiken på stekhällen jag använder? Den hittar du här:
https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
Fisk och skaldjur köper jag alltid hos:
https://www.fiskochsant.se
Systembolagets mest prisvärda rosa Champagne hittar du här:
https://grapevine.se/dryck/beaumont-des-crayeres-grand-rose/
Den mörka romen från Dominikanska republiken hittar du här:
https://grapevine.se/dryck/barcelo-imperial-onyx/
Vill du hellre dricka öl till rekommenderar jag en Prima Stekhällslager:
https://www.systembolaget.se/produkt/ol/oceanbryggeriet-3779203/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förberedelser 5 minuter
Tilllagningstid 30 minuter
Måltid Main Course
Kök Karibien
Portionär 4 pers

Ingredienser
  

  • 4 hela råa humrar eller 2 kg råa havskräftor
  • 1 dl olivolja
  • 4 schalottenlökar
  • 1 liten purjolök
  • 2 dl körsbärstomater
  • 4-6 vitlöksklyftor (grovhacka)
  • 1 chilifrukt (styrka efter egen smak)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk apelsinjuicekoncentrat
  • 2 msk kycklingfond
  • 0,5 dl mörk rom typ Barceló Onyx
  • 5 dl cocosmjölk eller grädde
  • 5 limefrukter (pressa juicen)
  • 1 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • Garnera med limeklyftor
  • Servera med ris eller färsk baguette

Video

Nyckelord Skaldjur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating