Jalapeño Burger Guacamole
I veckans avsnitt lagar jag en ”Jalapeño burger” toppad med guacamole, chilli och en spännande dressing på majonnäs och salsa Verde. Detta är sensommarens burgare no. 1 som får oss alla att vilja stanna kvar i årstiden vi älskar ☀️?. Jag vill påstå att all matlagning blir bättre och godare på stekhäll och hamburgare är definitivt inget undantag. Sorry grillen, men du vinner inte den kampen ?. Just enkelheten där alla kan lyckas med det till synes svåra är nyckeln till stekhällens fulländning. Så fram med stekhällen eller din gjutjärnspanna i köket och laga en riktigt spännande och het burgare ????
Ingredienser
Hamburgare
- 500 gram högrevsfärs
- salt
- svartpeppar
- 1 Röd Spansk peppar
- 1 Grön Spansk peppar
- 2 msk smör (att steka Spansk peppar i)
- 4 Briochebröd
- 4 skivor Chili cheddar
Guacamole
- 1-2 avocado
- 1 liten tomat
- 1 liten gul lök
- 1/2 klyfta pressad lime
- 1 msk chipotle
- 1 tsk vitlökspulver
- salt
- svartpeppar
Dressing
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 dl rapsolja
- salt
- svartpeppar
- 2 msk Sriracha
- 1 dl Salsa verde
Lämna ett svar