
Julens bästa REVBEN - No. 197
Här delar jag med mig av mitt recept på hur du lyckas med de mest möra och godaste revbenen till julbordet. Till revbenen serverar jag en fräsch coleslaw med rårörda lingon. Enkelt, juligt och oemotståndligt gott.
Ingredienser
Kapten Mat´s glöggläjs
- 1 msk färsk ingefära
- 1 msk Sambal Oelek
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk rapsolja
- 1 ½ msk tomatpure
- 2 ½ dl alkoholfri glögg (den starka dricker du själv)
- ½ dl Rom https://grapevine.se/dryck/barcelo-gran-anejo/
- ½ dl sirap
- 1 kanelstång
- 5 kardemummakärnor
- 5 kryddpepparkorn
- 5 nejlikor
- 1 msk Kinesisk soja
Revbenen
- 2 kg revben
- kryddpeppar
- lagerblad
- 1 gul lök
- salt
Coleslaw med rårörda lingon
- 400 gram strimlad vitkål
- 1-2 rivna morötter
- ½ riven rödlök
- 1 dl gräddfil
- ½-1 dl majonnäs
- 1 dl rårörda lingon
- salt & svartpeppar
Lämna ett svar