Julens bästa REVBEN - No. 197

Här delar jag med mig av mitt recept på hur du lyckas med de mest möra och godaste revbenen till julbordet. Till revbenen serverar jag en fräsch coleslaw med rårörda lingon. Enkelt, juligt och oemotståndligt gott.
Portionär 4 pers

Ingredienser
  

Kapten Mat´s glöggläjs

  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 msk Sambal Oelek
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 ½ msk tomatpure
  • 2 ½ dl alkoholfri glögg (den starka dricker du själv)
  • ½ dl Rom https://grapevine.se/dryck/barcelo-gran-anejo/
  • ½ dl sirap
  • 1 kanelstång
  • 5 kardemummakärnor
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 nejlikor
  • 1 msk Kinesisk soja

Revbenen

  • 2 kg revben
  • kryddpeppar
  • lagerblad
  • 1 gul lök
  • salt

Coleslaw med rårörda lingon

  • 400 gram strimlad vitkål
  • 1-2 rivna morötter
  • ½ riven rödlök
  • 1 dl gräddfil
  • ½-1 dl majonnäs
  • 1 dl rårörda lingon
  • salt & svartpeppar

Video

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating