Kålpudding på stekhäll

I väntan på ett kåldolmeavsnitt kör jag snabbvarianten av i stort sett samma maträtt. Ännu en riktig husmansklassiker som dessutom går alldeles utmärkt att laga på stekhäll. Nyttig och billig men framförallt en riktigt god och mättande maträtt.
Visst är det flera moment att hålla koll på men det är inte svårt att lyckas och du blir rikt belönad med nöjda gäster kring bordet. Eller är du ute efter den perfekta matlåderätten så är det bara att tända på stekhällen direkt.
Nyfiken på en stor och livslång relation med en svensktillverkad stekhäll där allt ingår? https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
Måltid Huvudrätt
Kök Swedish
Portionär 6 pers

Ingredienser
  

  • 1 vitkålshuvud
  • 4 msk sirap
  • 4 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • ½ flaska Stout
  • rapsolja och smör
  • salt
  • svartpeppar

Färsen

  • 500 gram blandfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 ägg
  • 3 msk Dijonsenap
  • ½ dl ströbröd
  • 1-2 dl grädde
  • 2 dl kokt ris
  • kryddpeppar
  • svartpeppar
  • salt

Såsen

  • stekskyn från köttet
  • 3 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar

Garnering/tillbehör

  • rårörda lingon
  • hackad kruspersilja

Video

Nyckelord Husmanskost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating