
Kålpudding på stekhäll
I väntan på ett kåldolmeavsnitt kör jag snabbvarianten av i stort sett samma maträtt. Ännu en riktig husmansklassiker som dessutom går alldeles utmärkt att laga på stekhäll. Nyttig och billig men framförallt en riktigt god och mättande maträtt. Visst är det flera moment att hålla koll på men det är inte svårt att lyckas och du blir rikt belönad med nöjda gäster kring bordet. Eller är du ute efter den perfekta matlåderätten så är det bara att tända på stekhällen direkt. Nyfiken på en stor och livslång relation med en svensktillverkad stekhäll där allt ingår? https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
Ingredienser
- 1 vitkålshuvud
- 4 msk sirap
- 4 msk kalvfond
- 1 dl vatten
- ½ flaska Stout
- rapsolja och smör
- salt
- svartpeppar
Färsen
- 500 gram blandfärs
- 2 gula lökar
- 1 ägg
- 3 msk Dijonsenap
- ½ dl ströbröd
- 1-2 dl grädde
- 2 dl kokt ris
- kryddpeppar
- svartpeppar
- salt
Såsen
- stekskyn från köttet
- 3 dl grädde
- 2 dl vatten
- salt
- svartpeppar
Garnering/tillbehör
- rårörda lingon
- hackad kruspersilja
Lämna ett svar