Visst kan man nörda ner sig hur mycket som helst i ämnet den “Mest fulländande kebabrullen” men här visar jag hur enkelt och avskalat du kan lyckas med en riktigt bra rulle hemma på din stekhäll. Det finns antagligen lika många recept som det finns turkar, greker och libaneser men tejpa fast mitt recept på kylskåpsdörren så blir du kung vid hällen i sommar. ??⚓️?‍✈️❤️

Börja med att blanda till kebabsåsen så att smakerna sätter sig. Min kebabsås gör jag på turkisk yoghurt, majonnäs, chilisås, Harissa, vitlökspulver, svartpeppar, socker och salt.
Vispa ihop och tillsätt sedan vatten för att hitta den där perfekta konsistensen. Tillsätt ytterligare Harissa tills du är nöjd med styrkan.
Handla en schysst fläskkarré i bit. Skiva den i mycket tunna skivor.
Bryn köttet runt om. Salta och peppra.
Mortla ihop spiskummin, timjan, oregano, rökt paprikapulver och vitlökspulver.
Strö över kryddorna och jobba in i köttet.
Värm Libabröd på hällen
Fyll brödet med isbergssallad, gurka, tomat, röd lök, feferoni, kött och sås
Vik ihop rullen och rulla in i aluminiumfolie.
Servera tillsammans med en grekisk semesterbira – Mythos.

Recept – Kebabrulle (4-6 rullar)

  • 1 kg färsk fläskkarré i bit
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Isbergssallad
  • Gurka
  • Tomat
  • Röd lök
  • Olja att steka i
  • Libabröd

Kebabsås

  • 2 dl Turkisk youghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk chilisås
  • 1 msk Harissa (eller mer efter hur stark du vill ha såsen)
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • Svartpeppar
  • Vatten

Smaka av och blanda i ytterligare Harissa tills du hittar just din styrka på såsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *