Friterade kycklingben på stekhäll
Efter en fantastisk helg med bl. a sabrering av en 15-liters Champagne rundade jag och Kamerakvinnan av med en inspelning hemma vid strandkanten. Vi köpte med oss en packe överfriterade kycklingdetaljer från en amerikansk kedja och svängde förbi butiken för att köpa samma mängd kycklingben. En inte helt oväntad vinnare men hur jämnt blev det egentligen? Häng med i avsnittet så blir det både kyckling och Champagne.
Utrustning
- 1 Stekhäll eller stekpanna
- 1 Kniv
- 1 Skål
- engångshandskar
Ingredienser
KYCKLINGBEN - KFC
- 12 kycklingben
- 2 liter vatten
- 2 liter frityrolja
- 4-5 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
- 2 tsk timjan
- 2 tsk torkad basilika
- 2 tsk oregano
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk Coleman senapspulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökssalt
- 1 tsk mald ingefära
- 3 tsk vitpeppar
Kamerakvinnans coleslaw
- 200 gram vitkål el. spetskål
- 100 gram rödkål
- 100 gram morötter
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 2-3 dl majonnäs
- 1 msk Dijonsenap
- 2 tsk citronsaft
- nymalen svartpeppar
Lämna ett svar