Kräft- och surströmmingsskiva med Edward Blom
Jag bjöd in Edward Blom som är landets mest pålästa inom vett & etikett, mathistoria och traditioner till kanalen. Häng med i detta nästan timmeslånga avsnitt och lär dig absolut allt du behöver veta inför dessa så typiskt svenska augustifester vare sig du är värd för kalaset eller en lycklig gäst.
Ingredienser
Checklista för Kaptenens kräftkalas i all enkelhet
- Ostron
- Signal- eller flodkräftor
- Havskräftor
- Krabba
- Västerbottensost
- Kryddost
- Svarta Sara (Dansk lagrad ost)
- Nybakt baguette
- Aioli
- Smör
- Champagne - Beaumont des Crayères rosé https://grapevine.se/dryck/beaumont-des-crayeres-grand-rose/
- Öl - Kaptenens Prima Stekhällslager 5,2% https://www.systembolaget.se/produkt/ol/oceanbryggeriet-3779203/
- Carnegie Porter
- Fjäre Klassisk Akvavit https://grapevine.se/dryck/fjare-klassisk-akvavit/
Kaptenens Cognacsflamberade Champagnekräftor - Siden kokt i grädde
- 12-16 råa havskräftor
- 1-2 dl Cognac https://grapevine.se/dryck/hine-rare-vsop/
- 1-2 dl vispgrädde (40 %)
- 2-3 dl Champagne https://grapevine.se/dryck/beaumont-des-crayeres-grand-rose/
- Salt
- Svartpeppar
- 100 gram dillsmör (rejält med hackad färsk dill och smör)
Checklista för Kaptenens Surströmmingsskiva i all enkelhet
- Surströmming
- Mandelpotatis
- Gul lök
- Gräddfil
- Tunnbröd
- Smör
- Västerbottensost
- Öl - Kaptenens Prima Stekhällslager 5,2% https://www.systembolaget.se/produkt/ol/oceanbryggeriet-3779203/
- Norrlands Guld
- Fjäre Klassisk Akvavit https://grapevine.se/dryck/fjare-klassisk-akvavit/
- Gammal Norrlands akvavit
Lämna ett svar