Marinerad långa på kinesiskt vis

Charlotta Sturnegk
Som första gäst hemma vid stekhällen välkomnar jag den oerhört duktiga fiskkocken och fiskhandlaren Charlotta Sturgnekt som även är känd för sin utmärkta prestation i ”Sveriges mästerkock” där hon knep en tredjeplats för några år sedan. Jag gav Lotta helt fria händer att ta fram en fiskrätt som skall passa att laga utomhus på stekhäll. Med de förutsättningarna bjuder hon på en helt oväntad rätt som verkligen får smaklökarna att dansa loss och som är mycket enkel att laga och dessutom mättande. Nu kastar vi loss alla stekhällslovers ⚓️?‍✈️❤️
Förberedelser 15 minuter
Tilllagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Chinese
Portionär 4 pers

Utrustning

  • https://kaptenmat.se/webbshop/morbergshallen/
  • Spackelspadar
  • Skärbräda
  • Kniv

Ingredienser
  

  • 500 gram Valfri fisk lax/långa/marulk/

Marinad

  • 0,5 dl flytande honung
  • 4 msk soya
  • 2 msk sake
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 msk ostronsås
  • 2 tsk Five-Spice krydda (klassisk kinesisk kryddblandning)
  • 0,5 tsk sesamolja
  • Koka upp och låt sedan sjuda i 10 minuter

Potatis med chilipeppar

  • 6 medelstora potatisar
  • 1 röd chilli
  • 1 grön chilli
  • 1 röd spetspaprika
  • 3 vårlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk risvinäger
  • 1 lime
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5-1 tsk salt
  • neutral olja att steka i

Video

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating