Marinerad långa på kinesiskt vis
Som första gäst hemma vid stekhällen välkomnar jag den oerhört duktiga fiskkocken och fiskhandlaren Charlotta Sturgnekt som även är känd för sin utmärkta prestation i ”Sveriges mästerkock” där hon knep en tredjeplats för några år sedan. Jag gav Lotta helt fria händer att ta fram en fiskrätt som skall passa att laga utomhus på stekhäll. Med de förutsättningarna bjuder hon på en helt oväntad rätt som verkligen får smaklökarna att dansa loss och som är mycket enkel att laga och dessutom mättande. Nu kastar vi loss alla stekhällslovers ⚓️?✈️❤️
Utrustning
- https://kaptenmat.se/webbshop/morbergshallen/
- Spackelspadar
- Skärbräda
- Kniv
Ingredienser
- 500 gram Valfri fisk lax/långa/marulk/
Marinad
- 0,5 dl flytande honung
- 4 msk soya
- 2 msk sake
- 2 msk riven ingefära
- 1 msk ostronsås
- 2 tsk Five-Spice krydda (klassisk kinesisk kryddblandning)
- 0,5 tsk sesamolja
- Koka upp och låt sedan sjuda i 10 minuter
Potatis med chilipeppar
- 6 medelstora potatisar
- 1 röd chilli
- 1 grön chilli
- 1 röd spetspaprika
- 3 vårlökar
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk risvinäger
- 1 lime
- 0,5 tärning grönsaksbuljong
- 0,5 tsk socker
- 0,5-1 tsk salt
- neutral olja att steka i
Lämna ett svar