Här kommer favoriträtten No. 1 när barnen får bestämma födelsedagsmiddag. Lika enkel att laga som god är denna lyxiga pasta som det aldrig blir något kvar av. Glöm att det blir matlådor till jobbet med andra ord…

Färsk svensk oxfilé

Strimla oxfilén i fingertjocka bitar. Salta rikligt och mycket svartpeppar

Bryn runt om mycket, mycket lätt.
Portobellosvamp är att föredra men färska champinjoner fungerar också utmärkt
Stek svampen i köttsafterna och mera smör.
Fräs några klyftor vitlök mycket lätt. Absolut inte få färg.
Massor med grädde och Crème Fraiche
Parmigiano-Reggiano. Kanske världens mest berömda ost är stapelvara i kaptenens kök.
Blanda i nykokt pasta. Gärna med lite pastavatten så att det blir smidigt att jobba med. Stabbigt är en dödssynd.
Krämigt och gott
Servera på ett stort uppläggningsfat och ställ fram i mitten av bordet. Strö över ost och basilika.
En hyfsat misslyckad sabrering men det smakade bra

Recept för minst fem personer

  • 750 g. oxfilé
  • 800 g. pasta
  • 300 g. portobellosvamp och/eller champinjoner
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 3-4 dl grädde
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • 2 dl riven Parmigiano-Reggiano
  • Rapsolja eller rent smör
  • Salt och svartpeppar
Nu får gärna gästerna komma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *