Pitepalt på stekhäll

Till veckans avsnitt bjöd jag in "Vilda Kocken" från de djupaste skogarna i Norrland för att lotsa mig igenom nationalrätten Pitepalt. En maträtt som jag tidigare bara hört talas om men först nu bygger in i min kunskapsbank. Visst har vi under århundraden blandat potatis med mjöl till både kroppkakor och gnocchi men i Norrland så snackar vi palt. Och vilken palt det blev. Nu lagade vi kanske inte direkt från gammelmormors recept för här pratar vi med inslag av både Jack Daniels och HB....
Förberedelser 15 minuter
Tilllagningstid 1 timme
Måltid Huvudrätt
Kök Swedish
Portionär 4 pers

Ingredienser
  

  • 1 kg mandelpotatis
  • 500 gram rimmat sidfläsk
  • 1 dl kornmjöl
  • ca. 2 dl vetemjöl
  • 2 krm kryddpeppar
  • 2 krm nejlika
  • tsk salt
  • 100 gram smör
  • 100 gram lingon
  • 6 cl Jack Daniels att steka in i fläsket
  • 8 cl HB att flambera med

Video

Nyckelord Husmanskost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating