Pytt Bellman

I årets första program och det 97:e sedan starten för två år sedan bjuder jag på en klassisk Pytt Bellman. Denna gräddstuvade pytt i panna lagad på helgernas överblivna köttstumpar blir till en festmåltid kan jag lova och skulle passa utmärkt som bjudrätt vilken lördagslunch som helst. Jag hade förmånen att skära ner både lammfiol och oxfilé i min men det går givetvis med exakt vilket kött och/eller korv som helst.
Till en Pytt Bellman dricker man förslagsvis en kall öl och om tillfället ges även en liten snaps som i mitt fall blev en Gammeldansk. God fortsättning på det nya året mina vänner och njut av januarikylan ❄️⚓️?‍✈️
I programmet dricker jag en ”Västkust” från Oceanbryggeriet i Göteborg. Den skall finnas på de flesta systembolag i landet. Här hittar du en länk:
https://www.systembolaget.se/produkt/ol/oceanbryggeriet-8950903/https://www.oceanbryggeriet.se/olsorter
Förberedelser 20 minuter
Tilllagningstid 20 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Swedish
Portionär 4 pers

Utrustning

  • Stekhäll eller stekpanna
  • Skärbräda
  • Kniv
  • Stekspade

Ingredienser
  

  • 600 gram kött och/eller korv
  • 8 stora potatisar
  • 3 gula lökar
  • 4 dl grädde
  • 2-4 msk Worcestershiresås
  • Salt och svartpeppar

Tillbehör

  • Äggula
  • Kruspersilja
  • Tärnade inlagda rödbetor
  • Kapris
  • Inlagd gurka
  • HP-sås
  • Chilisås

Video

Nyckelord Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating