Raggmunkar med stekt fläsk
Raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon är definitivt en av grundpelarna i den svenska husmanskosten. Är det något jag verkligen kan längta till i matväg så är det denna gamla fina husmansklassiker som man med fördel äter hos genuina och respektabla lunchställen. Där jobbar yrkesstolta kockar oförtrutet varje tisdagsförmiddag vid stekbordet med att steka raggmunkar och fläsk för att mätta och glädja oss lunchgäster med detta kulturarv. Vill du glänsa hemma vid stekhällen vilken dag i veckan som helst är det denna rätt du skall laga. Busenkelt, mättande, billigt och en smakupplevelse i världsklass räcker väl som argument. Jag stannar där. Smaklig måltid ⚓️?✈️❤️Red ale från Oceanbryggeriet hittar du här:https://www.systembolaget.se/produkt/ol/rio-irish-ale-1083903/
Utrustning
- Stekhäll eller stekpanna
- Stekspade
- Spackelspadar
- Skärbräda
- Kniv
- Rivjärn
- Visp
- Bunke
- Decilitermått
- Ölglas
Ingredienser
- 800 gram skivat rimmat sidfläsk
- 1 kg skalad fast potatis
- 3 dl mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 tsk salt
- smör
Rårörda lingon
- 250 gram lingon
- ½ dl socker
Kaptenens lingon
- 2 msk rårörda lingon
- 2 msk Crème Fraiche
Lämna ett svar