Raggmunkar med stekt fläsk

Raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon är definitivt en av grundpelarna i den svenska husmanskosten. Är det något jag verkligen kan längta till i matväg så är det denna gamla fina husmansklassiker som man med fördel äter hos genuina och respektabla lunchställen. Där jobbar yrkesstolta kockar oförtrutet varje tisdagsförmiddag vid stekbordet med att steka raggmunkar och fläsk för att mätta och glädja oss lunchgäster med detta kulturarv.
Vill du glänsa hemma vid stekhällen vilken dag i veckan som helst är det denna rätt du skall laga. Busenkelt, mättande, billigt och en smakupplevelse i världsklass räcker väl som argument. Jag stannar där.
Smaklig måltid ⚓️?‍✈️❤️
Red ale från Oceanbryggeriet hittar du här:
https://www.systembolaget.se/produkt/ol/rio-irish-ale-1083903/
Förberedelser 5 minuter
Tilllagningstid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Swedish
Portionär 4 pers

Utrustning

  • Stekhäll eller stekpanna
  • Stekspade
  • Spackelspadar
  • Skärbräda
  • Kniv
  • Rivjärn
  • Visp
  • Bunke
  • Decilitermått
  • Ölglas

Ingredienser
  

  • 800 gram skivat rimmat sidfläsk
  • 1 kg skalad fast potatis
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • smör

Rårörda lingon

  • 250 gram lingon
  • ½ dl socker

Kaptenens lingon

  • 2 msk rårörda lingon
  • 2 msk Crème Fraiche

Video

Nyckelord Husmanskost, Kött, Potatis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating