Rårakor med entrecote och ostsås

Rårakor med strimlad entrecote och ostsås är bara en av många toppingar till en frasig råraka. Snabbt, enkelt och mättande som passar vilken solig sportlovsdag som helst. Råraka nummer två toppar jag med krämig laxröra, kapris och rödlök. Lika gott som det låter. Eller kanske till och med ännu godare.
Måltid Main Course
Kök Nordic cuisine
Portionär 4 pers

Ingredienser
  

Rårakor

  • 1,2 kg fast potatis
  • Salt & svartpeppar
  • Rapsolja att steka i

Lax & creme fraiche

  • 200 gram varmrökt lax
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk torkad dill
  • salt & svartpeppar

Entrecote & ostsås

  • 400 gram entrecote
  • 1 gul lök
  • 1 färsk chili
  • 2 msk jalapeno
  • 1 burk ostsås eller bästa av allt en egen som följer:
  • 4 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 150 gram Cheddarost
  • 150 gram lagrad orange ost ex. Red Storm
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt & svartpeppar

Video

Nyckelord entrecote, lax, rårakor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating