Renskav på stekhäll

Välkommen till veckans norrländska avsnitt där jag tar mig an välsmakande snabbmat på riktigt. Att fylla ett tunnbröd med renskav, rökt sidfläsk och kantareller en solig marsdag gör ingen människa olycklig. Om du så lagar maten på en gasoldriven stekhäll hemma i trädgården eller ute på fjället i en mindre vedeldad stekhäll spelar ingen roll. Det viktiga är bara att komma ut och laga mat under bar himmel och njuta av vårsolen. Blanda sedan till en lyxig GT med ett gin i världsklass från det lilla destilleriet ”Gin & Us” vid Lule älv i Norrbotten och måltiden blir fulländad.
 
Gin från ”Gin & Us” är beställningsvara men väl värt att vänta några dagar på:
https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/gin-us-3642102/
 
Förberedelser 15 minuter
Tilllagningstid 20 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Lappland
Portionär 4 pers

Ingredienser
  

  • 500 gram renskav
  • 200 gram rökt sidfläsk
  • 1 stor gul lök
  • 300 gram kantareller
  • 2 dl grädde
  • 3 msk crème Fraiche
  • 3 msk messmör
  • 3 st. vårlökar
  • 2 msk Kikkoman soja
  • smör
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • runda tunnbröd

Garnering

  • rårörda lingon
  • riven Västerbottensost
  • färsk timjan

Video

Nyckelord Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating