Schnitzel Cordon Bleu

Skepp ohoj alla stekhällslovers
En knaperstekt och saftig schnitzel Cordon Bleu är en gammal härlig restaurangklassiker som verkligen passar utmärkt att laga på stekhällen hemma i trädgården. Grunden är kalvschnitzel men det går lika bra med fläskschnitzel eller kycklingfilé. Fyll det utbankade köttet med Dijonsenap, rökt skinka och en lagrad ost. Panera sedan i vetemjöl, vispat ägg och slutligen panko så får du en perfekt krispighet. Stek i oförskämt mycket olja och smör tills det blir knaprigt och gyllenbrunt. Servera med smörslungad färskpotatis och haricotsverts samt en citronskiva. Buon appetito ⚓️?‍✈️❤️
 
Stekhällen jag använder hittar du här:
https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök French
Portioner 4 pers

Kökredskap

  • 1 Stekhäll eller stekpanna https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
  • 1 Spackelspade
  • Stekspade
  • Kniv
  • Kastrull
  • Vin- eller ölglas ??

Ingredienser
  

  • 600 gram Kalvschnitzel el. fläskschnitzel el. kycklingfilé
  • vetemjöl (till panering)
  • panko (till panering)
  • 4 ägg (till panering)
  • 4 msk Dijonsenap
  • 4-8 skivor Racletteost (eller annan lagrad hård alpost)
  • 4-8 skivor rökt skinka
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 dl rapsolja
  • 200 gram smör

Tillbehör

  • 600 gram färskpotatis
  • 1 knippe Haricots verts
  • 4 klyftor citron
  • 4 tussar ärtskott

Video

Nyckelord Kött
Tried this recipe?Let us know how it was!