Shrimp tacos & Strawberry pie

Skepp ohoj alla stekhällslovers ⚓️❤️
I nästan full storm fyller Kamerakvinnan nybakade tortillabröd med stekta räkor, guacamole, salsa och riven mozzarella. Som en liten skön bonus blir det även en dessert i form av jordgubbspaj och även den lagad på stekhäll. Kaptenen tar rollen som kameraman men assisterar även med förberedelserna och ser till att glasen är fyllda. Njut av helgen vänner och av god mat & dryck. //Kapten Mat & Kamerakvinnan
Måltid Förrätt, Huvudrätt
Kök Mexican, Mexikanskt
Portionär 4 pers

Ingredienser
  

  • 8 tortillas
  • 2 gula lökar
  • 3-4 hg råa vannameiräkor
  • 4-8 klyftor vitlök
  • chili efter smak och tycke
  • tacokrydda
  • 2 dl riven mozzarella
  • färsk koriander till garnering
  • olja att steka i
  • salt
  • svartpeppar

Guacamole

  • 2 stora avocado
  • 1 pressad lime
  • 1 stor finhackad tomat
  • 1 finhackad rödlök
  • 3 msk finhackad koriander
  • 2 klyftor finhackad vitlök
  • 1 chilifrukt efter tycke och smak
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt

Kamerakvinnans Jordgubbspaj på stekhäll

  • 4 dl havregryn
  • 250 gram smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2-4 dl jordgubbar
  • 1 pressad lime
  • 80 gram riven vit choklad
  • 80 gram Philadelphia cream cheese
  • 2 dl vispad grädde

Video

Nyckelord Bakery, Quick Meal, Skaldjur, Warm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating