Kött, Huvudrätt

Sjömansbiff på stekhäll

 

Sjömansbiff på stekhäll

I veckans avsnitt bjuder jag på en riktig krogklassiker av rang, nämligen Sjömansbiff med rödbetor och saltgurka. Jag vet inte om man kan kalla det för köttgryta men det skall i alla fall koka ihop en bra stund tillsammans med stora mängder porter och kalvfond. 🤫
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 1 t
Måltid Huvudrätt
Kök Swedish
Portioner 4 pers

Kökredskap

  • Stekhäll eller stekpanna
  • Stekspade
  • Spackelspade
  • Kniv
  • Grillock
  • Vin- eller ölglas 🍷🍺

Ingredienser
  

  • 600 gram nötinnanlår
  • 12 potatisar
  • 4 gula lökar
  • 5 dl porter
  • 3 dl kalvfond
  • 15 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • svartpeppar
  • salt
  • rapsolja (att steka i)
  • 4 msk vetemjöl (att reda av med)

Tillbehör

  • Inlagda rödbetor
  • Inlagd saltgurka

Video

Nyckelord Husmanskost
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lämna ett svar