Sjömansbiff på stekhäll

I veckans avsnitt bjuder jag på en riktig krogklassiker av rang, nämligen Sjömansbiff med rödbetor och saltgurka. Jag vet inte om man kan kalla det för köttgryta men det skall i alla fall koka ihop en bra stund tillsammans med stora mängder porter och kalvfond. ?
Förberedelser 30 minuter
Tilllagningstid 1 timme
Måltid Huvudrätt
Kök Swedish
Portionär 4 pers

Ingredienser
  

  • 600 gram nötinnanlår
  • 12 potatisar
  • 4 gula lökar
  • 5 dl porter
  • 3 dl kalvfond
  • 15 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • svartpeppar
  • salt
  • rapsolja (att steka i)
  • 4 msk vetemjöl (att reda av med)

Tillbehör

  • Inlagda rödbetor
  • Inlagd saltgurka

Video

Nyckelord Husmanskost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating