
Smash burger på stekhäll låter oemotståndligt gott för många medan en del undrar vad det är för något konstigt amerikanskt påhitt med att “smasha”. Räcker det inte med att bara få kalla det för hamburgare nu längre… ?
Låt mig reda ut varför du från och med nu alltid kommer att vilja äta smash burger framför andra tillagningsmetoder i fortsättningen ? Att smasha hamburgaren betyder att du pressar ner en högrevsboll med hög fetthalt i en torr och het stekhäll. Behåll trycket i 10 sekunder och släpp varpå den nu tunna färsen har fastnat och stekningen är i full gång. Vänd efter ca. 2 minuter och stek ytterligare någon minut. Med denna metod och rätt tillbehör som cheddarost, karamelliserad lök och dijonnaise så skapar du en sådan saftig och god hamburgare som du inte trodde var möjligt att göra hemma. Hamburgerrestaurangernas utbud bleknar bort i jämförelse. Om du mot förmodan efter att ha tittat på min video, inte blir övertygad är du välkommen hem till mig så skall jag visa dig. Enjoy your meal ?⚓️?✈❤












Recept – Smash burger ORIGINAL (4×200 grams burgare)
- 800 g. högrevsfärs
- flingsalt
- svartpeppar
- 8 stripes bacon
- 8 skivor Cheddarost
- 4 Briochebröd
Dijonnaise
- 1 äggula
- 1 tsk Dijonsenap
- 2 tsk balsamicovinäger
- 2, 5 dl rapsolja
- 1 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar
- ett par stänk Tabasco
I slutet blandar du i ytterligare en msk Dijonsenap och smakar av. Tillsätt ev. ytterligare syra, salt osv.
Karamelliserad lök
- 2 gula lökar
- 3 msk balsamicovinäger
- 1 tsk socker
- vatten
- Rent smör att steka i

Lämna ett svar