Stekt fläsk med potatisbullar
Ibland är enkelheten det bästa och speciellt efter en av årets största mathelger. Därför bjuder jag på stekt fläsk med potatisbullar och rårörda lingon med rökig whisky i. Som med alla annan husmanskost är det gott, mättande, hyfsat billigt och väldigt enkelt att laga på stekhäll. Så sjunk ner i TV-soffan och lär dig laga riktiga potatisbullar.
Utrustning
- 1 Stekhäll av något slag https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
- 1 Spackelspade
- 1 Stekspade
- 1 Kniv
- 1 Skärbräda
- 1 Rivjärn
Ingredienser
Stekt fläsk med potatisbullar
- 1 kg rimmat stekfläsk
- 2 kg kokt kall potatis
- 1 stor gul lök (eller 2 små)
- ½ dl vetemjöl
- 4 ägg
- salt & svartpeppar
- rapsolja och smör att steka i
Rårörda lingon med rökig whisky
- 2 dl frysta lingon
- 1 dl strösocker
- 5 cl rökig whisky ex. Mackmyra "Svensk Rök"
Lämna ett svar