Stekt fläsk med potatisbullar

Ibland är enkelheten det bästa och speciellt efter en av årets största mathelger. Därför bjuder jag på stekt fläsk med potatisbullar och rårörda lingon med rökig whisky i. Som med alla annan husmanskost är det gott, mättande, hyfsat billigt och väldigt enkelt att laga på stekhäll. Så sjunk ner i TV-soffan och lär dig laga riktiga potatisbullar.
Förberedelser 15 minuter
Tilllagningstid 30 minuter
Måltid Main Course
Kök Swedish
Portionär 8

Utrustning

  • 1 Stekhäll av något slag https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
  • 1 Spackelspade
  • 1 Stekspade
  • 1 Kniv
  • 1 Skärbräda
  • 1 Rivjärn

Ingredienser
  

Stekt fläsk med potatisbullar

  • 1 kg rimmat stekfläsk
  • 2 kg kokt kall potatis
  • 1 stor gul lök (eller 2 små)
  • ½ dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • salt & svartpeppar
  • rapsolja och smör att steka i

Rårörda lingon med rökig whisky

  • 2 dl frysta lingon
  • 1 dl strösocker
  • 5 cl rökig whisky ex. Mackmyra "Svensk Rök"

Video

Nyckelord Kött, Lingon, Potatis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating