Stekt makrill med spenatsås och kokt potatis

Uppe i en skylift på 56 meters höjd vid Masthuggskyrkan i Göteborg bjuder jag på nyfångad stekt makrill serverat med spenatsås och kokt potatis. Just denna maträtt har jag sparat som ett ess i rockärmen för att kunna ta fram vid rätt tidpunkt och vad passar inte bättre än just nu när jag får finbesök till kanalen. Vid min sida i den minimala liftkorgen har jag nämligen en av landets goaste Göteborgare - Glenn Hysén. Det blir mycket snack om fotboll och Göteborg men även ett klipp från auktionen i Fiskehamnen.
Måltid Fisk
Kök svenskt, Swedish
Portionär 4 pers

Utrustning

  • Stekhäll eller stekpanna
  • Stekspade
  • Spackelspade
  • Kniv
  • Visp

Ingredienser
  

  • 4 stora makrillfiléer
  • salt & peppar
  • vetemjöl för panering
  • rapsolja & smör

Spenatsås

  • 1 purjolök
  • 2 schalottenlökar
  • 1 påse färsk spenat
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 1-2 msk vetemjöl
  • salt & peppar

Video

Nyckelord makrill, spenatsås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating