Smörstekt röding med hollandaisesås och forellrom serverat med stekt sparris och färskpotatis är fiskrätten No. 1 på stekhällen när vårsolen tittar fram på allvar.
I veckans avsnitt visar jag hur enkelt man slår en klassisk hollandaisesås OCH kokar färskpotatis på stekhällen. Men kan man verkligen göra det undrar du nu kanske? Visst skiljer sig alla våra stekhällar i sin utformning men är hällen någorlunda djup så går det alldeles utmärkt.
Att röding tillhör laxfiskarnas elegantaste släkte bekräftas redan när det skall fileas då den är så elegant och fulländad i sin kropp jämfört med andra fiskar.
Använd stekhällen som ett enda stort och lättarbetat vattenbad där du smälter både smöret och vispar ihop din egna hollandaisesås
Recept för fyra personer
- En hel röding på ca 1,2 kilo eller fyra filéer
- Färskpotatis
- En knippe grön sparris
- Färsk dill
- Citron
- Rent smör
- Salt och svartpeppar
Hollandaisesås
- 300 g smör (gärna osaltat)
- 2 äggulor
- 2 msk pressad färsk citron
- 1 msk vatten
- 1 krm salt
- 0,5 krm cayennepeppar
Lämna ett svar