Äggtoddy & spansk omelett på strutsägg

I veckans avsnitt blir det lite påskpyssel runt stekhällen tillsammans med Sampev2. Vi kickstartar igång med en stadig toddy på strutsägg och finaste värmländska whiskyn från Nordmarkens destilleri.
Efter det svänger vi ihop resten av strutsägget till en frodig spansk omelett som är fulladdad med rökt strutskött, salsiccia, potatis, lök och chili. Skulle ni inte ha strutsägg hemma i kylen så fungerar det utmärkt att byta ut mot hönsägg i receptet.
????Glad påsk från mig och Kamerakvinnan ????
Måltid Main Course
Kök spanish, Swedish

Utrustning

  • Stekhäll https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
  • Spackelspadar https://kaptenmat.se/webbshop/spackelspadar-med-tryck/
  • Stekspade https://kaptenmat.se/webbshop/stekspade/
  • Knivar
  • bågfil (att öppna strutsägget med)
  • Visp
  • Bunke
  • Rivjärn

Ingredienser
  

Bombardino Royale

  • Äggula (från struts eller annan trevlig fågel)
  • Socker (några matskedar)
  • Champagne (en skvätt)
  • Whisky el. Brandy (en ännu rejälare skvätt)
  • Vispad grädde
  • Sugrör och glas

Spansk omelett

  • Ett strutsägg (eller massor med hönsägg)
  • En skvätt påsköl eller mjölk eller grädde eller vatten
  • Ett gäng kokta potatisar
  • Ett par gula lökar
  • En färsk chili
  • En nypa rökt paprikapulver https://kaptenmat.se/webbshop/spanskt-paprikapulver-i-klassiska-platburkar-fri-frakt/
  • salt och peppar

Video

Nyckelord ägg, omelett, struts, strutsägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating