Surf and Turf
Det bästa från både havet och ladugården serverat på samma tallrik tillsammans med en härlig choronsås och smörfrästa grönsaker. Det är vad jag bjuder på i veckans avsnitt och som även du med fördel kan bjuda på hemma i trädgården i sommar. Lyxigt, fräscht och en garanterad wow-upplevelse som får gästerna att hoppa högt och kippa efter andan. Till detta en schysst rosé och en massa sol så är inramningen fullbordad. Buon appetito ??☀️?✈️
Ingredienser
- 600 gram oxfilé
- 4-8 st havskräftor
- 1 broccoli
- 1 knippe vårlök
- 2 citroner
- 4 gula tomater
- 1 ask cocktailtomater
- 4 klyftor vitlök
- 2 msk rökt olivolja
- salt
- svartpeppar
- olja och smör att steka i
Choronsås
- 200 gram smör
- 1 schalottenlök
- 5 stjälkar dragon
- 5 stjälkar persilja
- 5 vitpepparkorn
- 1 dl vatten
- 3 msk vitvinsvinäger
- 3 äggulor
- 2 msk dragon hackad
- 2 msk persilja hackad
- 2 krm salt
- 0,5 krm cayennepeppar
- 3 msk tomatpuré
Lämna ett svar