Tjädergryta och riptartar
Skepp ohoj alla stekhällslovers ⚓️Ett av mina mest spektakulära och minnesvärda stunder vid stekhällen var en kulen höstdag utanför Skellefteå. Där träffade jag jägaren Roger som mycket generöst delade med sig av både tjäder men även några fina ripor. Häng med i veckans avsnitt där vi lagar både riptartar på knäckebröd och tjädergryta på stekhäll. Självklart sköljde vi ner delikatesserna med ett fatlagrat blåbärsvin från Västerbotten.
Ingredienser
Tartar av ripa
- 4 bröst av ripa
- 1 msk olivolja
- 2 msk kapris
- 1 liten röd lök
- 4 skivor Delikatessknäckebröd
Tjädergryta
- 600 gram bröstfilé av tjäder
- 2 gula lökar
- 5 dl grädde
- 800 gram kokt mandelpotatis
- salt & svartpeppar
- vinbärsgelé el. rönnbärsgelé
- persilja
Lämna ett svar